Lodges & Facilities

De namen van de lodges zijn de name van de kinderen van de eigenaar, repectievelijk van groot naar klein, dit ter herrinering van de kinderen naar Paramaribo vertrokken zijn voor verdere scholing:

Lodge indeling

Lodge # 1 (Loly-Ova): 3x 1 pax bed (maximaal 3 personen)

Lodge # 2 (Cetiva): 1x 2 pax bed en 2x 1 pax bed (maximaal 4 personen)

Lodge # 3 (Silvadel): 1x 2 pax bed en 1x 1 pax bed (maximaal 3 personen)

Lodge # 4 (Willem): 1x 2 pax bed en 1x 1 pax bed (maximaal 3 personen)

Lodge # 5 (Arianto): 1x 2 pax bed en 2x 1 pax bed (maximaal 4 personen)

Lodge # 6 (Bhoedoe): 1x 2 pax bed en 2x 1 pax bed (maximaal 4 personen)

Lodge # 7 (Langa Lie): 4x 1 pax bed en 2x stapelbedden (maximaal 8 personen)

Lodge 3,4 en 5 hebben een eigen bad en toilet.  Overige lodges hebben gemeenschappelijke bad en toilet.

De keuken eetruimte

Onze keuken heet Wolfgang hij is de eerste die Tio Boto financieel heeft bijgestaan. Tijdens het nuttigen van uw maaltijd ziet u onze authentieke keuken wasaanrek dit heet “paabieboto” in het Saramaccaans.

Extra faciliteiten

  • Grandan € 50.00 per persoon
  • Traditionele massage € 15.00 per max 30 min.

Faciliteiten:

Pijl en boog

Vroeger gebruikten de voorouders van de Saramaccaners pijl en boog om te jachen, deze hebben ze overgenomen van de inheemsen. Nu wordt er gebruikt gemaakt van een jachtgeweer,dus pijl en boog is authentiek en met toerisme willen wij laten zien hoe deze zelfde pijl en boog gebruik werd.

Kampvuur: 

Bij het kampvuur worden leuke verhalen over de geschiedenis of gebruiken van de Saramaccaners verteld soms gecombineerd met een optreden van locale culturele groep.

Koffietour:

tijdens onze unieke koffietour gaan wij des ochtend vroeg met de boot varen met koffie, thee om te beleven hoe de dag van Saramaccaners beginnen bij de rivier en bij terugkeer stromen we mee met de rivier terug luisterend naar de geluiden van de vogels.

Ananasberg:

Na een frisse en boswandeling beklimmen we dit gebergte is een rotsachtige berg dat 219 meter boven de zeespiegel uitsteegt. De naam komt door de zoete wilde ananas die op de berg voorkomt. Bij het bereiken van de top wordt u verwend met een stukje van deze ananas. Er komen ook cactussen en zeldzame hagedissen.